tiistai 6. heinäkuuta 2010

Muutto takana, kaaos jatkuu

Vietimme juhannuksen muuttaen, entinen asunto saatiin ajoissa tyhjäksi ja tavarat siirrettyä nykyiseen. Paikkaansa ne vielä kyllä etsivät, senpä vuoksi ei mitään sisäkuvia tarjolla tässä kohtaa vielä. Vaatii uutta Ikea-retkeä (ainakin yhtä). Siksipä nyt pari kuvaa pihalta, jota voisi näppärä kiinteistönvälittäjä kuvata vaikkapa "monien mahdollisuuksien pihaksi".
Omakotielämä tuo kaikenlaisia uusia haasteita - kuten jätehuollon järjestämisen ihan itse. Niinpä meille hankittiin Biolanin kompostori, jonka pitäisi toimia vuoden ympäri. Mies askarteli sille tuollaisen alustankin, että on jämäkästi alustallaan hökötys. Sanomalehdet, pahvit, lasijäte ja metallijäte pitää kuskata kaupan luona olevaan keräyspisteeseen ja sekajätepönttöön laitetaan periaatteessa vain polttokelpoista jätettä - joskin, että täällä polttokelpoinen määritellään ihan eri tavalla kuin entisellä asuinpaikalla. Näillä on vissiin isompi uuni, kun melko lailla kaikki siellä palaa... Toki sitä jätepönttöön päätyvää jätettä koitetaan vähentää ja käyttää pienellä pääasiassa kestovaippoja, mutta kyllä sitä jätettä silti tuntuu tulevan. Kaupasta tulee kannettua hämmästyttäviä määriä muovijätettä kotiin. Noin muuten koitan pienenpää meidän hiilijalanjälkeä ekosähkösopimuksella. Keväällä yle teemalta tulleen "ilmastodieetit" ohjelman mukaan ekosähkön laskennallinen hiilijalanjälki on nolla. No, eihän se oikeasti kyllä nolla ole, mutta jos sitten edes laskennallisesti. Ja jotta sitä sähköä ei niin älyttömästi ainakaan lämmitykseen menisi, niin meillä on ilmalämpöpumppu. Muuten maalla-asumisesta ei kovin ekologista kyllä saa mitenkään. Autoa on pakko käyttää enemmän, vaikka tässä sinänsä ruokakaupat yms. välttämättömät palvelut lähellä onkin. Noh, välttämättömyyspalveluista puuttuvat toki kenkäkaupat. :)
Pihalla on kaaos. Metsuri kävi kaatamassa yhtä omenapuuta vaille kaikki puut ja jyrsi myös kannot samalla reissulla. Tuo kuva on otettu viime viikolla ja sen jälkeen on saatu nuo oksakasat tuosta aidan vierestä katoamaan, kun joku kuljetusyrittäjä kävi ne pois kärräämässä. Puiden rungot makaavat edelleen keskellä pihaa ja muutenkin hommaa riittää.
Tämmöisen hienon kuivaustelineen mies pystytti neidin toimiessa apurina. Näilä hellekeleillä pyykki kyllä kuivuu ennätysnopeasti. Parissa tunnissa voi pyykin kantaa jo sisään.
Olen surffannut kasvihuonesivuja, jospa vaikka itselleni syntymäpäivälahjaksi hankkisin kasvihuoneen. Kekkilällä olisi ihania vihervajoja, mutta kovin montaa tuhatta euroa ei viitsi kuitenkaan kasvihuoneeseen laittaa, joten täytynee tyytyä perinteisempään malliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti