sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Leikkimielellä

Leikkimökki sai aiemmin päivällä uutta väriä pintaan. Testattiin mahdollista talon uutta väriä (tämä sävy oli kaura) ja todettiin, että liian vaalea. Tänään mökki sai uuden kattohuovan pappaenergian voimin. Sisältäkin leikkimökki pitäisi maalata, neiti valitsi yhdelle seinälle väriksi sävyn "karamelli" ja muut maalataan valkoiseksi. Ja sitten voikin aloittaa sisustamisen.
Papat leikkaavat kattohuopaa, neiti assistettina ja mies pesee taustalla talon seinää - sitä maalausta valmistellessa siis.
Vihdoin myös sisäkuvia. Kaaos on jatkuva tila, joten kuvat sen mukaisia. Tässä lastenhuoneesta. Verhokangas Ikean ihmemaasta, tapetti Tapettitalolta, lattiassa muovimatto.
Pöllöseinän vastakkainen seinusta. Tuosta oli otettu käyttöön ullakkotilaa ja koska talossa säilytystilaa on varsin niukasti, niin tuohon sijoitettiin korihyllyjä - no sieltä Ikeasta totta kai. Tuo viereinen ovi on talon ainoan kaapin ovi! Siellä neidin vaatteet. Tuohon vaatesyvennyksen eteen on tarkoitus ommella verhot ja laittaa verhotanko, että jää kaaos ainakin hetkittäin piiloon. Kangas ja muut tarpeet on ostettuna, nyt odotellaan vaan viileämpiä kelejä, että jaksaisi ompelukoneen ottaa esiin.
Joillakin tuttavilla tuntuu olevan lastenhuoneen sisustuksessa sellainen tyyli, että sisustetaan kerralla sellainen huone, joka sopii niin taaperolle kuin teinille. No, minä en kuulu sen koulukunnan kannattajiin. :) Oliko yllätys? Kun isompikaan ei ole vielä koulussa, niin tuskin pöllöt ihan heti alkavat ahistamaan ja sittenhän ne saa aikanaan vaihdettua. Kuluvia materiaalejahan nuo ovat kuitenkin. Tai ehkä itselle on vaan jäänyt traumoja siitä, että oma huone oli tapetoitu aikoinaan niin järkevästi sellaisella maltillisella kukkatapetilla, joka kävi taaperosta teiniin...
Tässä yläkerran toisesta makuuhuoneesta kuvaa. Sinne on sijoitettu sohvasänky, joka entisessä kodissa oli olohuoneessa. Lisäksi neidin kosketinsoittimet löysivät vihdoin paikan (äidin harmiksi siitä saa aika kovaa ääntä ulos...). Tuo sohvakin vaatisi uudenväriset tyynyt kyllä.
Verhokangas Marimekon alelaarista, tapetti tapettitalosta, valaisin Ikeasta.Ikkunalistat puuttuvat. Myös pöytä ja tuoli Ikeasta, kuten myös tuo säilytyspenkki, joka oli jo entisessä kodissa. Sohvasängyssä ja noissa penkin laatikoissa äidin käsityövermeitä. Tämä huone on siis toistaiseksi lähinnä äidin käsityöpuuhailuhuone/vierashuone - tuohon pöydälle voi sen ompelukoneen levittää (miehen mielestä se ei korista keittiön pöytää ollenkaan, ihme juttu!).  Toistaiseksi jompi kumpi vanhemmista nukkuu kuitenkin yönsä tuossa sohvalla, jos pienelle miehelle tulee joku hätä kesken yön.
Oven vieressä on syvennys ja sinne sujahti varastohylly, mistä löytyy lisää käsityöromppeita, neidin askartelutarvikkeita, leluja jotka eivät saa joutua pikkuveljen käsiin jne.

Yläkerran aulaan on sijoitettu äidin lankalaatikoita (oho, ai niitä riitti vielä tännekin...), esittelyvaatteet ja pakastin.
Tämä kuva on lastenhuoneesta, mutta blogger ei suostunut siirtämään sitä oikeaan paikkaan, joten olkoon nyt tässä. Lapset nukkuvat siis sievä-sisusteen kerrossängyssä. Ja useiden ennakkoarvailujen vastaisesti ovat myös sängyssä nukkuneet. Poikanenkin on oppinut laskeutumaan sängystä - tulee tuosta tikkaiden rakosesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti