sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Virallinen valvoja kävi paikalla

Tänään retkeiltiin lasten kanssa katsomaan, että miten se remontti edistyy vai edistyykö mitenkään... Tältä siellä sisällä kuta kuinkin näyttää - ei vissiin ihan heti tarvitse vielä huonekaluja kantaa sisälle?
Ensimmäinen kuva olohuoneesta, toinen alakerran makuuhuoneesta. Koska sisällä ei juuri viitsinyt olla ja sää suosi - sekä pienempi seuralainen nukahti sopivasti, niin piti sitä pihaa vähän kuopsutella. Vieläkin oli pari lumikasaa jäljellä, mutta tälläinen juttu sieltä oli taas sitten viime käynnin paljastunut... Mikähän tuonkin tarkoitus? Ja vaatii vähän enemmän työtä tuon hävittäminen, kun askartelija on tykännyt muurailla noita kiviä yhteen... Huh.
Mutta kukkasiakin maasta jo pilkisti.
Noin muuten keskityin tuhoamaan ruusupenkkejä - niitä löytyikin yhteensä kolme, lisäksi uutena yllärinä myös orapihlajaa, joka myös saa häädön. Niin ja kun kirves löytyi, niin häädöin saivat myös pari männyn alkua oven suusta - kuka ylipäätään istuttaa mäntyjä melkein oven eteen ja 30 cm päähän toisistaan ? Terijoen salavia tontilla on myös omaan makuun vähän liian monta, että ehkäpä pari niistäkin saa vielä kyytiä. Haaveilen sellaisista japanin vaahteroista (tai en minä tiedä, että mikä sen puun oikea nimi on, mutta Japanissa niitä näin ja olivat vaahteran näköisiä, mutta vaan huisin paljon pienempiä ja huikean punaiset lehdet ruska-aikaan). Mistähän niitä vaan saisi?

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisia löytöjä on paljastunut lumien alta. Meidän talon edellisellä asukilla oli laaja valikoima erilaisia tuulimyllyjä ja lintulautoja pihalla. Kaikki hävitettiin HETI. Perennoja oli peräti yksi, pensaita muutama ja nekin ruusuja. Ja aivan kamala ruma iso korkea ja mitä vielä orapihlaja-aita. Sitäkään ei enää ole. Eikä ruusuja. Se perenna jätettiin. Taitaa olla ainoa alkuperäinen kasvi tässä pihassa, jos ei puita lasketa. Ja niitäkin on jo hyvä joukko kaadettu.

    Mikähän tuo 'teos' oikein on? Lintujen juoma-allas? Aika kamala. Sen puutarhatontun kyllä varmaan säästäisin. Mä sain 30-vuotislahjaksi puutarhatontun, joka oli ihan hirveä. Kun muutettiin tänne, laitoin sen heti ulos talveksi, että hajoaisi. Kun en kehdannut hävittää. Arvaa vaan kuinka monta talvea se seisoi tuolla pihalla ja ihan ehjänä. Kunnes toissa vuonna vihdoinkin hajosi :D

    VastaaPoista
  2. Se ei voi olla lintujen juoma-allas - tai se on kyllä hirmu syvä siihen tarkoitukseen tuosta keskeltä. Epäilin jotain kynttilälyhtyä - joskaan en tiedä, että miten se kynttilän jämä ois tarkoitus saada sieltä pois.Ainakaan en lähde mihinkään paikalliseen keramiikkapiiriin askartelemaan noita lehtikoristeita.

    VastaaPoista