keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Puutarhaunelmia

Kovasti puutarhajuttuja harrastava ystävä kävi kylässä ja toi tuliaisena ensimmäiset uudet kasvit pihalle. Onnistuin kyllä jo unohtamaan, että mikä tämä kasvi oli... Täytyy viikonloppuna käydä etsimässä joku sopiva paikka näille.
Itse ostin pari pussia siemeniä. Nuo kesäkurpitsat meinasin esikasvattaa kotona, mutta auringonkukat isken kyllä suoraan maahan. Vihertalo Varpulasta käytiin näitä hakemassa ja muutenkin ihmeteltiin kasveja - ja siellä oli myös japanin vaahteroita myynnissä! 45 €/taimi. Täytyy raivata niitä entisiä pois kasveja ja puita sieltä pois ja sitten kokeilun vuoksi istuttaa yksi tuollainen, että kestääkö talven yli.
Illalla laitettiin myös sohva tilaukseen - ei otettu Iskusta, eikä Askosta eikä Ikeasta vaan pistettiin elämä risaseks ja mentiin ostoksille Rondoon. Siellä myytävät sohvat olivat kaikki sellaisia, että kankaat saa irti ja pesuun. Meille tulee tämmöinen:
(Kuva HT-Collectionin sivuilta)
Kolmen istuttava sohva, oranssilla kankaalla, metallijaloilla. Kankaat ovat vesipestävät. Ja kyllä, se on hurjan kallis - samaan hintaan olisi saanut Ikeasta 4-5 sohvaa... Ehdottomasti talon kallein huonekalu. Että toivottavasti se nyt sitten on hyvä. Sohva valmistetaan Hollolassa, että luotetaan nyt siihen suomalaiseen työhön.

1 kommentti:

  1. Kukat näyttävät verikurjenpolvilta. Se japaninvaahtera taitaa olla arka kasvi näille leveysasteille. Tietty jos on suojaisa paikka kannattaa kokeilla. Meidän pihalla ei menestyisi. Tosin olen yhden muratin saanut viihtymään elossa pihalla jo neljä tai viisi vuotta. Jos haluat varmasti kestävää niin mongolianvaahtera olisi sellainen. Matalahko puu ja tosi kaunis syysväritys. Ja edullisempi.

    http://www.puutarhakasvit.fi/mongolianvaahtera_pr_6417189200000.html

    Tuossa on kuva ja vähän kerrottua.

    Multa saisit kukkia pihallesi jos haluat. Siis perennoja. Nyt keväällä tai kesällä tai vaikka ensi vuonna jos haluat ensin katsoa mitä siellä jo on. Ja siemeniäkin otan taas syksyllä talteen. Ja mulla on sitten tosi paljon erilaisia kukkia. Eli kysy ensin multa ettei tarvi turhaan rahoja tuhlata. Niihin kukkiin menee muuten niin paljon rahaa. Ainakin mulla on mennyt. Ja edelleenkin menee :D Ja mun mielestä ne kukat, mitä olen muilta saanut on lähteneet nopeammin kasvuunkin kuin kaupoista ostetut.

    VastaaPoista