perjantai 9. huhtikuuta 2010

Avaimet käteen...

Tänään saatiin talon avaimet käteen. Mieshän sinne lähti saman tien ihmettelemään paikkoja, entinen omistaja näyttää tulisijojen käyttöä yms. Huomenna lähden itsekin katsomaan, että mitäs sitä oikeastaan tuli ostettua. Ehkä pihaltakin olisi jotain jo paljastunut kinosten alta? Mies on tutkaillut eristämistä, painepesureita, ulkomaaleja yms. Ja minä olen keskittynyt olennaiseen eli surffannut tapettitalon sivuja ja haaveillut uusista huonekaluista. Näistä tapeteista tilasin mallipalat: (kuvat tapettitalon sivuilta)Pöllöjä lastenhuoneeseen, sinisiä leinikkejä makuuhuoneeseen ja jompaa kumpaa keltaista leinikkiä yläherren toiseen makuuhuoneeseen. Tuota alinta mietin, että oisko siitä olohuoneen tapetiksi vaiko ei? Täytyy pohtia. Tai ehkä tehdä retki Kallioon myymälään paikan päälle tapetteja ihmettelemään. Ja missään tapauksessa tapettia ei tule kaikkiin seiniin vaan osa maalataan.
Talon värinkin saa kuulemma vaihtaa ja kaikki käy, kunhan ei liikennemerkkivärejä valitse. Eli meidän vihreästä tuvasta voisi tulla keltainen. Täytyy vaan löytää juuri se oikea sävy.
Siis vähän jotain tuohon tyyliin, mutta ehkä vähän keltaisempi (kuva Tikkurilan sivuilta).
Tällä viikolla teimme myös retken Keravan vankilaan. Täytyy todeta, että se näytti niin epävankilamaiselta, että hurautimme ensin ohitse Vantaan vankilan pihaan. Se kun näytti oikealta vankilalta. Mutta sitten käännyttiin ympäri ja suunta Keravan puolelle ja sieltähän se vankilakin löytyi. Kävimme myymälässä kyselemässä pirttikalusteita. Jos tilaisi sellaiset valkoiseksi maalatut pirttikalusteet keittiöön. Koska noin muuten tuntuu hirmu vaikealta löytää sopivia keittiön ruokapöytää ja tuoleja - tai lähinnä niitä tuoleja. Ja sitten kun löytyy kivat, niin hinnatkin on sen mukaiset.
Tänään sovittiin myös kaupat tästä nykyisestä asunnosta. Ostajalle on luvattu, että tämä on tyhjä heinäkuun alkuun mennessä eli kesäkuun loppupuolella meidän pitäisi päästä uuteen kotiin muuttamaan sitten. Sellaisella aikataululla täytyy tuttavat ja kylän miehet saada remonttitalkoisiin. Äkkiseltään ajateltuna tuo 2,5 kk on reilusti aikaa, mutta kun on tätä muutakin elämää ja kaikenlaisia menojakin jo sovittuna tuonne touko-kesäkuulle.

1 kommentti:

  1. Ihana tuo pöllötapetti. Se on sitten tiukka remonttikevät tiedossa. Onneksi kuitenkin rentoutumisloma Bratislavaan on jo varattuna keskelle remonttikaaosta... Sitä odotellessa =)

    VastaaPoista