perjantai 22. heinäkuuta 2011

Listoja vaille valmista...

Meillä alkaa olla keittiö! Melkein kahden viikon uurastuksen jälkeen meillä on the kuuluisa "listoja vaille valmis" keittiö. Olen koko lailla tyytyväinen - lasten kanssa remppaevakossa reissaaminen oli nimittäin varsin kamalaa... Ei perhelomia ihan hetkeen kiitos. Kaapit eivät ole ihan valkoiset vaan niissä on sellainen puunsyy kuviointi, mikä ei näissä kuvissa näy jostain syystä ollenkaan. Tasot on laminaattia ja halusin tuollaisen ison tiskipöydän, joka yltää seinästä tason reunaan asti. Induktiotaso ja kiertoilmauuni ovat merkkiä AEG. Myös mikro meni vaihtoon, koska entinen mallia "jättisuuri järkäle" ei olisi mahtunut tuohon mikrohyllyyn. Liesituuletin on sellainen ulosvedettävä malli. Astianpesukone ja jääkaappi ovat entisiä. Olisihan se tyylikkäämpää, jos kaikki olisivat saman värisiä, mutta en viitsi toimivia koneita poiskaan heittää.

Tämä ikkunaseinälle tullut kaappi toi aidosti lisää säilytystilaa, koska tässä oli aiemmin ikään kuin "hukkatilaa".
Induktiolieden myötä paistinpannuista jouduttiin poistamaan 5 kappaletta ja kattiloista 3 kappaletta. Pastinpannut olisivat varmaan muutenkin saaneet lähteä teflon-pinnoitteen takia (teflonin haitoista esimerkiksi tässä). Induktiotaso on kyllä ihan huikean nopea, aika mahtavaa. Myös uuni lämpenee paljon nopeammin kuin entinen, mutta noin muuten se on hieman vaikea käyttöinen. Käyttöliittymä vaatii ohjekirjan lukemista, mikä on selkeästi huono ominaisuus. Ja ohjekirja kertoi, että uunissa on vaikka mitä eksoottisia ominaisuuksia kyllä - voin vaikka paahtaa leipää uunissa kun valitsen jonkun tietyn ohjelman. :) Jep, jep... No, kiertoilma on kyllä kiva, niin saa uunin täyteen peltejä. Joskin, että niitä peltejähän pitäisi olla enemmän - uunin mukana tuli kaksi matalaa ja yksi syvä pelti, mutta esimerkiksi pipareita paistaessa tuo ei riitä mihinkään. Niitä täytynee jostain hankkia lisää ennen piparikauden alkua. Myös mikroaaltouunin käyttö vaati ohjekirjan lukemista. ARGH. (Mies halusi välttämättä digitaalisen, minulle olisi hyvin riittänyt sellainen ihan yksinkertainen malli).
Myös lattia vaihdettiin laminaatista muovimattoon. Onpahan helpompi pitää puhtaana ja talvella lämpimämpi. Myös katto maalattiin ja seiniin on vedetty lasikuitutapetti+maali.
Eli tällä hetkellä keittiöstä puuttuvat kattolistat ja kynnykset, niitä odotellessa.

5 kommenttia:

 1. Näyttää hyvältä!! Meillä on vielä kahden vuoden jälkeenkin mm. keittiö vailla listoja. Oispa kiva jos ne joskus saatais ees ostettua ni suuremmalla todennäköisyydellä kiinnitettäis joskus paikoilleenkin..

  VastaaPoista
 2. Onnea uudelle keittiölle!!

  Meillä kolme peltiä riittää hyvin vaikka tekisi viisi pellillistä pizzaa. Leipomukset tehdään aina leivinpaperin päällä ja vedetään pellille vasta kun laitetaan uuniin. Uuniin kun ei enempää peltejä juuri kerralla sovi.

  VastaaPoista
 3. Kivalta näyttää ja olipa nopea remontti. Induktioliesi on kyllä ihan paras. Meillä meni silloin kaikki kattilat + pannut vaihtoon. Mutta mentiin just sopivasti naimisiin, niin kaikille lahjatoivekysyjille oli helppo esittää toive :)

  Meillä olis taas kesällä edessä tasojen öljyäminen ja mun tekis mieli uusia tapetit, mutta se nyt saattaa jäädä vielä.

  Mutta hienolta ja raikkaalta näyttää. Ihanalta. Tahtoo nähdä oikein livenäkin.

  VastaaPoista
 4. Hieno uusi keittiö teillä! Induktioliedestä meilläkin haaveiltiin, mutta tavalliseen kuitenkin päädyttiin. Olisi varmaan ollut hyvä valinta!

  VastaaPoista
 5. Kiitokset kehuista. :) Minnalle tervetuloa livekäynnille. Ja Nelssonille kiitos peltivinkistä - täytyy tunnustaa, ettei toi tunnut mulle ollenkaan mieleen. Noloa.

  VastaaPoista