tiistai 9. elokuuta 2011

Perenna-alessa...

Pidän syksystä, koska puutarhamyymälöihin ilmestyvät "loput perennat -50%" kyltit. Paikallisessa Agrimarketissa kävin viime viikolla kahteen kertaan - kummallakin kerralla lähti matkaan kaksi kassillista perennoja - toisella kerralla myyjä jo kysyi, että "Etkös sä just eilen käyny näitä ostamassa jo?". Pation ympäriltä kaivelin nurmea irti ja istutin perennat joka puolelle. Sekalainen valikoima perennoja, katsotaan nyt, miltä se alkaa näyttämään.
Poikasen kanssa aloiteltiin viinimarjojen poimintaa. 2-vuotiasta innokkaampaa apuria saa kyllä hakea. Kun hain itselleni jakkaran poimintaa varten, niin poikanen kipaisi alta aikayksikön hakemassa myös itselleen jakkaran puskan viereen. Eipä tuo juuri malttanut siinä istua kyllä vaan poiminta eteni siten, että poikanen poimi pari marjaa, juoksi marjat kädessä puskan ympäri ja tiputti marjat ämpäriin - tai suuhunsa.
Ja poimimisen jälkeen meillä viritettiin tulille ensimmäistä kertaa mehumaija. Jotenkin todella keski-ikäistä... vai tunnustaako joku mehustaneensa jo parikymppisenä?? Mehumaijaa täyttäessä mietin, että näin se kait menee - opiskeluaikana täytettiin kotiviinipönttöä, nyt sitten mehumaijaa. :) Olen kyllä rehellisesti sitä mieltä, että mehumaijalla aikaansaadut tuotokset ovat parempia - mutta eivät ne viinitkään kyllä koskaan juomatta jääneet... Jos ei itse juotu, niin joku janoinen opiskelijatoveri kyllä avitti kotibileiden loppumetreillä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti