tiistai 5. huhtikuuta 2011

Vedenpaisumus

Pihalla oli talvella paljon lunta - ja nyt siellä on paljon rapaa ja vettä - ja vielä sitä luntakin. Kasvihuoneella kaivettiin paikka syksyllä, mutta se kasvihuone jäi kasaamatta eli nyt meillä on uima-allas... Mies hankki pumpun ja alkoi tyhjentämään allasta tänään. Arvatkaa vaan, tipahtiko tuo pieni melkein 2-vuotias apuri sinne...?
Tässä pieni apuri kuivissa vaatteissa. Onneksi en ehtinyt laittaa talvihaalaria vielä varastoon.
Vesi oli tullut sisään myös puuvajaan. Tämä vakuutti myös miehen siitä, että piharakennusta ei kannata alkaa isommin remointoimaan vaan puretaan se jonkun vuoden kuluttua ja rakennetaan tilalle uusi (tarvitseeko sanoa, että itse olin tätä mieltä alusta lähtien...?). Mieshän haaveili pihasaunan kunnostamista ja kaikkea, mutta kun ei piharakennukseen on vedetty edes vesijohtoa saatikka viemäriä, niin hankalaksi ja kalliiksi olisi sekin mennyt - asumme kuitenkin vesihuoltolaitoksen toiminta-alueella eli vaikka saunaan olisi veden kantanut sisään, niin viemäriin olisi pitänyt rakennus liittää.
Niin ja sitä luntakin vielä pihalla riittää, että ihan heti ei tarvitse nurmea leikata. Olen toiveikas, josko vaikka pääsiäisenä pääsisi jo puutarhahommiin? Neiti 6-vee totesi jo innoissaan, että "äiti, hiekkalaatikkoa näkyy jo..." Niinpä niin.

1 kommentti:

  1. Ei oikein malttais enää odottaa lumien sulamista. Aina tässä vaiheessa tuntuu sulaminen kestävän ikuisuuden. Meillä on jo etupihan laatoitus ja pihatie näkyvissä, mutta ei paljon muuta.

    VastaaPoista