torstai 26. elokuuta 2010

Kvintetti terassilla

Pihalle rakentuvan terassin laidalle istutettiin muutama pensas - mies ilmoitti puutarhakaupan kassalla, että "kolme noita japanin ruusu kvintettejä". Että niitäpä niitä. :) Tai sitten meillä on trion verran kvitteneitä. Katsotaan, miten pärjäävät talven yli.
Pihalla on yksi vanha omenapuu - toinen kaadettiin kesällä, kun näytti varsin pystyynkuolleelta. Ja omenoitakin tulee. Laji saattaisi olla punakaneli. Eivät ole vielä ihan kypsiä. Riippuu syysmyrskyistä, että montako niitä loppujen lopuksi pysyy puussa.
Tässä alkusyksystä pitäisi ainakin paikata vielä pensasaitaa - aronian taimet on jo ostettu, vielä kun saisi istutettua. Lisäksi miehellä oli mielessä muutaman muunkin pensaan istuttaminen, ehkäpä niitä mongolian vaahteroita voisi laittaa?

3 kommenttia:

 1. Kasvaako "ruuskvintetissä" jotain marjoja, vai ovatko ihan vaan koristepensaita?
  -S-

  VastaaPoista
 2. Siinä kasvaa toivottavasti jossain kohtaa sellaisia keltaisia hedelmiä (vai onkohan ne marjoja?), joista voi tehdä hilloa. Jostain luin, että hidaskasvuinen pensas, että sitä en sitten tiedä, että missä vaiheessa niitä hedelmiä voi odotella.

  VastaaPoista
 3. :D Kvintetti kannattaa sitten pupusuojata talveksi - on kovasti herkkua niille. Meidän kvintennit puput söivät maan tasalle kolmena talvena, sen jälkeen ei enää, vaikken ole suojaillut.

  VastaaPoista