tiistai 31. elokuuta 2010

Aino ja Alvar

Projekti "piha" eteni taas parin puskan verran. Mies on keksinyt kuningasidean "häivyttää" kaikki pihan isoimmat epätasaisuudet niin, että istutetaan siihen aina joku puska, niin ei niin haittaa, vaikkei kovin tasaista nurtsia saada. Joten aiemmin pihalla seisseen koivun paikalla on nyt kaksi pensasmustikan tainta - Aino ja Alvar. Esitteessä luki, että yksi pensas voi tuottaa jopa 9 kg marjoja, joten sitä odotellessa.
Leikkimökin nurkalle, entisen kuusen paikalle, laitettiin mongolian vaahtera. Taustalla näkyy, mistä on poistettu mansikkamaa (isompi pylpyrä) ja kukkapenkki, jossa oli se muurattu reunus (pienempi pylpyrä). Totesin, että siinähän olisi selkeästi paikat jättitrampalle ja vähän pienemmälle trampalle... No, ehkä yksi riittää ja sitä voidaan katsella ensi kesänä sitten.
Yläkerran laatikostojen suojaksi ompelin purjerengasverhot. Perhe hoksasi heti, että siitä tuli mahtava piilopaikka. Kangas on Eurokankaan jotain luomupellavasekoitekangsata (jota ei ohjeen mukaan saanut silittää ollenkaan???). Ostin kankaan kesäkuussa ja silloin varmaan sain ihan hyvät ohjeet ompeluun, muta ei kai niitä nyt enää muistanut... Ei siis ollut mitään muistikuvaa, että miten yläkäänteeseen tuleva tukinauha laitetaan. Siinä siis oli liima kummallakin puolella. Ensimmäisen laitoin niin, että liimasin toisen puolen, silitin paperin päältä, otin paperin pois ja koitin saada toisen puolen tarttumaan... Toisen sitten niin, että irrotin heti suojapaperin ja koitin saada tarttumaan kummankin puolen yhtä aikaa. Lopputulos kummallakin kertaaa yhtä huono...
Ja ah, miten rypyssä tuo kangas nyt onkaan...

1 kommentti:

  1. Kannattaa varmaan pohtia joskos ostaisitte Ainolle ja Alvarille muutaman lajitoverin. Voisi olla marjojen tuotanto varmempaa kun pölyttyisivät ristiin. Muistaakseni luin jostain suosituksen, että pitäis olla vähintään 3 tainta että tuottavat marjoja.

    Vanhempien pihalla on nököttänyt rivi pensasmustikoita jo jokusen vuoden. Satoa ei ole tähän mennessä tarvinut ämpäreittäin korjata. Hyvä jos syöntimarjat on saatu. :) -S-

    VastaaPoista