sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Kasviarvoituksia

Pitkästä aikaa kävin katsomassa, mitä talolla on tapahtunut. Lauantaina vietettiin pidempi aika, jätettiin mies sinne sitten yöksi (vaikka paljon tehokkaampaa olisi kyllä lähteä remonttiin kotoa käsin, koska itekseen talolla ilta tuntuu venyvän aika pitkään, kun täyty saunoa ja ottaa vähän saunakaljaa ja ehkä käydä pyörähtämässä paikallisessakin jne. Ja vaikka se paikallinen meneekin aiemmin kiinni kun nämä isomman kylän paikalliset, niin silti tuntuvat aamut alkavan kovin myöhään - meillä syödään kotona niillä main jo lounasta) ja käytiin tänään hakemassa pois.
Keittiöön on tullut vitriinikaappi ja pirttikalusto.
Ja olohuoneen puolella odottelee sohva - täytyy kyllä ehkä pitää muoveissa seuraavat kolme vuotta vähintään, oli se sen verran kallis... Olohuoneeseen ja alakerran makuuhuoneeseen ja laitettu tuollainen tumma laminaatti.
Pönttöuunien taustat on maalattu kellertävällä sävyllä "nuudeli" ja uunitkin on maalattu luukkuja lukuun ottamatta.

Pihalla toimin työnjohtajana kuopan kaivuussa luumupuulle - miehen mielestä sellainen kuoppa olisi ihan riittävä, mihin se juuripaakku juuri ja juuri katoaa... Arvaatteko, että olinko samaa mieltä asiasta?
Sitten viime käynnin piha oli muuttunut suunnilleen viidakoksi. Paljon oli kasvanut kaikenlaista - ja suurinta osaa en kyennyt tunnistamaan. Ensi kesänä täytyy paneutua tähän pihaan suuremmalla innolla ja paremmalla ajalla.


Talon seinustalla kasvaa tuollaiste keltaista kasvia, kertokaa onko se rikkaruoho vaiko ei? Ja mikä se oikein on?


Kasvihuoneen (onneton muovinen härpäke, joka kyllä saa häädön - haaveilen siihen tilalle sellaista kovamuovista kasvihuonetta - sitten ensi kesäksi...) seinustalta löytyi jonkinlainen yrttipenkki. Siinä kasvaa ruohosipulia, lipstikkaa ja jotain tuntematonta kasvia. Tunnistaako joku? Lehdissä on voimakas tuoksu, mutta en osaa sitä tunnistaa senkään perusteella.

Kesäkurpitsan taimet ja valkosipulin taimet istutettiin tuollaiseen laatikkoon, minkä mies askarteli - eikö tullutkin vähintään yhtä hyvä kuin Strömsössä? :) Kesäkurpitsan siemenet itivät paljon paremmin kuin uskoin, joten on vähän hallanhävikkivaraa - kunhan nyt eivät kaikki paleltuisi.


2 kommenttia:

  1. Voisin tulla teidän pihalle tunnistushommiin. Ensin aattelin kirjoittaa tähän, että oon hyvä siinä, mutta en kai sitten, sillä tuo keltainen kukka on ihan outo. Se yrtti saattaisi olla mäkimeirami (oregano), mutta pitäisi nähdä livenä.

    Paljonhan te ootte siellä jo tehneet näin lyhyessä ajassa.

    VastaaPoista
  2. oreganoksi miekin tuon yrtin tuomitsisin. keltaista kukkaa en tunnista.

    VastaaPoista