sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Pihakalusteet ja sadon korjuuta...

Siinäpä poseeraavat tuunatut pihakalusteet. Aikuisten pöytä sai ihan uuden värin, lasten pöydässä säilyi entinen väri. Hyvät tuli eikä uusia tarvitse ostaa. Hyvä niin.
Puutarhasadon kanssa näyttää tänä vuonna hieman kehnolta. Oikein mikään ei tahdo kasvaa. Raparperi on kasvanut riittävästi - piirakkaa on tehty yli oman tarpeen. Tänään kokeilin tehdä mehua. Googlailin ohjeita ja melkein kaikissa ohjeissa mehun sekaan laitettiin sitruunaa, joten sellaisen ohjeen otin. Tähän tuli n. 10 raparperin vartta, 1 sitruuna ja 2,5 litraa vettä sekä 6 dl sokeria. Mehu maistuu valitettavan sitruunaiselta... että seuraavalla kerralla kokeilen ilman sitruunaa tai ainakin huomattavasti pienemmällä määrällä. Tuli vähän oudon siman makuista juomaa.
Kun ei mikään muu kasva, niin nokkosia meillä riittää. Niitä aloin tänään kuivata, kun ei pinaatti(kaan) näytä kasvavan... Kuivattua nokkosta käytän mm. sämpylätaikinassa ja tietysti lettutaikinassa.

2 kommenttia:

  1. Ootko kokeillut tätä? http://www.olivialehti.fi/nelliinan-vaatehuone/2014/06/niin-hyvaa-ettei-sanotuksi-saa/

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Tuohon en törmännytkään ja en tosiaan ole kokeillut, kun tuo sitruunainen oli ihan ensimmäinen raparperimehukokeilu ikinä.

    VastaaPoista