lauantai 15. tammikuuta 2011

Unelma uudesta keittiöstä...

Haluan uuden keittiön. Nykyinen keittiö on tyyliin "ihan ok", mutta mitä enemmän sitä katselen, sitä enemmän sitä inhoan. Joten haaveilen uudesta, täydellisestä keittiöstä. Haluan kauniimman välitilan, kivemman tason, korkeammat kaapit...

Tässä pari kuvaa nykytilanteesta - surullista, mutta totta - meillä on aina hirveä kaaos (koitan uskotella itselleni, että tilanne muuttuisi keittiöremontin myötä, mutta se on luultavasti silkkaa itsepetosta ). Että tämä siis tältä aamulta mitään kaunistelematta... Keittiössä on kaksi ovea ja yhdellä seinällä ikkuna eli vain yksi ehjä seinä. Kuvat on otettu kummaltakin ovelta.

Nykyist kaapit on tuollaiset matalat eli tuonne kaappien yläpuolelle jäät tilaa survoa rojua. Maustehyllyn viereinen kaappi on vääräkätinen, samoin jääkaapin yläpuolella oleva. 

Tässä näkyy vasemmalla puuhella - se on oikeasti käytössäkin aina välillä - ei tosin tällä erää, koska huomenna on ristiäiset ja siihen päälle on nyt jemmattu vähän sitä sun tätä juhlia varten jne. Oviaukon ja ikkunan väliin jää tuohon ikkunaseinälle "tyhjää", jossa siis tällä hetkellä majailee imuri, kierrätyspaperit ja pahvit. Siihen pitäisi joku kaappi tai taso tms. kehittää. Enintään 45 cm syvä, ettei tule tielle.


Sen verran tiedän, että haluan kiertoilmauunin ja induktiotason. Ja korkeammat kaapit. Lisäksi haluan enemmän tuota tiskipöytää ja yhden tiskialtaan - nytkin on yksi tiskiallas, mutta se ei ole kaikkein isoin mahdollinen, voisi olla isompikin siis. Pelkän jääkaapin tilalla voisi olla jääkaappipakastin, koska tällä hetkellä meillä on ainoastaan pieni arkkupakastin yläkerrassa. Tosin jos budjetti menee tiukille, niin siitä voin tinkiä, koska tuo nykyinen jääkaappi on varsin uusi. Ja hurjan epäkäytännöllisten kulmakaappien tilalle haluan jotain järkevämpää sekä alas että ylös. Jauhokaappi tuntuu syövän pakkauksia ja kun sitten kaapin tyhjentää, niin saakin huomata, että "oho, mulla onkin seitsemän pakettia tomusokeria ja neljä pakettia fariinisokeria" - kun ne aina onnistuvat piiloutumaan toisten pussien taakse sinne ihan perimmäiseen nurkkaan.

Huone on sen mallinen, ettei kaappien määrää juuri voi lisätä tai järjestystä mitenkään järkevästi muuttaa. Mikron voisi nostaa kalusteisiin - voisin luopua jättikokoisesta mikrosta ja kahvinkeittimestä.

Seuraavaksi pitäisi varmaan retkeillä hakemaan esitteitä - en jaksa netissä katsella keittiökuvia vaan haluan katsella esitteitä. Ja pitäisi mittailla ja vähän piirrellä. Jos nuo kodinkoneet pysyisivät nykyisillä paikoillaan, niin haluan astianpesukoneen ja jääkaapin väliin laatikoston kaapin tilalle - nyt ruokailuvälineet on laatikostossa kahvinkeittimen alapuolella ja inhoan sitä, kun siitä ruokailuvälinekorista tippuu vettä lattialle kun ladon puhtaita laatikkoon.

3 kommenttia:

 1. Me asuttiin kuusi vuotta tässä ennen kuin tehtiin keittiöremontti. Ja minä niin inhosin sitä ekaa keittiötä. Mutta ehdittiin kyllä hyvin suunnitella uusi - se mitä tähän pieneen tilaan mahtuu. Mitään en nyt muuttaisi. Paitsi tietty säilytystilaa ottaisin enemmän, mutta sitä ei näihin neliöihin mahdu.

  Induktioliesi ja kiertoilmauuni on parasta - ota ihmeessä. Meillähän uuni on nostettu ja sellaista suosittelen ehdottomasti jos vain on mahdollista. Samoin alakaappien tilalle pelkkiä laatikoita. Meillä on vain yksi kaappi ja se tungetaan täyteen silitykseen meneviä vaatteita kun kaiken muun säilyttäminen siellä on hankalaa. Eli se olisi kai ainoa kohta minkä vaihtaisin tässä keittiössä. Mahdollistahan se olisi vieläkin, mutta minne sitten ne silitettävät :D

  Myös yläkaappiin nostettu mikro on hyvä, vaikka mun jäykistetyillä ranteilla vähän työlästä, mutta eipä vie tasoilta tilaa.

  Keittiön suunnittelu on aika kivaa puuhaa. Eikä se remontoiminenkaan mitään ihan kamalaa ole.

  VastaaPoista
 2. Jos on vaan mahdollista saada sellainen korkea "apteekkikaappi" mistä sen kaapin sisällön siis voi vetää ylös niin kannattaa ehdottomasti hommata rempan yhteydessä sellainen. Saa kaiken tilan kaapista käyttöön, eikä ne tomusokerit huku sinne kaapin perukoille kun aina voi vetää sen mekanismin kokonaan ulos niin näkee takimmaisetkin tavarat. Lisäksi kätevyyttä tuo vedettävät laatikot, ei siis hyllyt jossa on aukaistavat ovet. Joutuu muuten ryömimään puoliksi itse kaappiin, jos haluaa jotain takaa. Kun ottaa nuo vetolaatikot niin tulee käytettyä koko laatikon tila hyväksi. Tämmöinen on kätevä ainakin niissä kohdissa, jossa on kattiloita sun muita pannuja, joita paljon käytetään. Näin pieniä vinkkejä omien kokemusten perusteella :)

  VastaaPoista
 3. Kiitokset kommenteista ja vinkeistä. Valitettavasti meille ei sellaista apteekkarinkaappia oikein saa sopimaan. :( Pari tarjousta on pyydettynä, mutta projekti jatkuu...

  VastaaPoista