perjantai 22. elokuuta 2014

Pihalla

Pihallakin on jotain pientä tapahtunut. Pari perennapenkkiä sai häädön - olivat sellaisia valtavia kukkivia perennoita, joista en tykännyt. Niiden tilalla on nyt japanin vaahtera (keskimmäinen kuva). Saa nyt sitten nähdä, miten talvea kestää.
Viime kesällä varaston virkaa toimittaneesta katoksesta on jäljellä tuo kehikko - sen kehikon ajattelimme tuohon myös jättää ja jonkinlaisia köynnöksiä tms. siinä kasvattaa - vaativat toki muutakin tukea kuin tuon pelkän kehikon. Syntymäpäivälahjaksi sain yhden köynnöskasvin (nimeä en muista; ylimmässä kuvassa). Ja pari viiniköynnöstä kävin myös ostamassa. Katsotaan nyt, mitä siitä tulee.
Kasvihuoneessa näyttää hyvältä. Kurkkuja ja tomaatteja on syöty. Chiliä tulee, samoin viinirypäleitä. Pihalla olleet viljelmät eivät tänä vuonna juuri menestyneet. Herneitä ja salaattia on syöty. Lehtikaalista tein kerran sipsejä, mutta se näytti maistuvan myös ötököille, joten varsin reikäisiä lehtiä oli suurin osa. Pinaatti ei edes itänyt ja porkkanatkaan eivät taida ehtiä riittävästi kasvaa. Papuja olen syönyt kerran. Ruusukvittenin hedelmät ovat edelleen vihreitä, maa-artisokka ei ole vielä edes kukkinut - mutta voiko niitä mukuloita silti tulla? Pensasmustikat jäivät minikokoisiksi kuivuudesta johtuen. Viinimarjat on pakastettu ja mehustettu, karviaisia syöty suoraan pensaasta. Seuraavaksi pitäisi käydä omenoiden kimppuun. Muumiotautisia omenoita näyttää olevan tänä vuonna hirmuisesti, mutta kyllä niitä kunnollisiakin näyttää olevan, että soseen keittoon pääsee.